T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / BELEN - FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU

FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU

Telefon
0 326 456 14 14
Belgegeçer
0
WEB
https://belenfsmortaokulu.meb.k12.tr
Adres
Fatih Mahallesi 325 Sokak No/41 Belen / HATAY
Vizyon
Vizyonumuz Toplumsal değerlerden aldığı güçle, milletini, ülkesini, bayrağını seven, toplumun değer yargılarına bağlı; ahlaklı, çalışkan, dinamik bireyler yetiştirecek, saygın bir okul olma emelindeyiz. Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Olarak; 1- Toplumumuzun değerlerinden kaynaklanan güçlü kurum kültürüyle, 2- Amatör ruhlu bir profesyonel yönetim anlayışını, ilkeliliği ve paydaşlarının mutluluğunu esas alan eğitim-öğretim ortamları ve geleceği şekillendirme sorumluluğuna sahip İdealist öğrencilerinin nitelikleriyle, Türkiye´nin önde gelen okulları arasında olmak ,ulusal ve uluslar arası düzeyde adını duyurmak vizyonuna sahiptir.
Misyon
Misyonumuz Bu toprakların değerleri ile evrensel insanî değerleri özümseyen, devletine, milletine, bayrağına bağlı , hayata hazır, mutlu ve özgür bireyler için varız. Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu olarak; 1- Bu toprakların değerleri ile evrensel insani değerleri özümsemiş, 2- Çağdaş yaşamın gerektirdiği bilgi ve becerileri sahip, 3- Farklılıkları, zenginliğimiz olarak algılayabilecek demokratik olgunluğa sahip, 4- Kendisiyle barışık ve özgüven sahibi, 5- Liderlik özellikleri ile donatılmış, 6- Estetik beğenileri gelişmiş, İdealist ve üretken, 7- Milli değerlerimize bağlı, 8- Mutlu ve özgür bireyler yetiştirmek misyonuyla hareket eder.
Başarılar
Öğretmen :17
Öğrenci :175
Derslik :6
Kütüphane Kitap Sayısı :1810
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Saatler
08:20 / 14:40
Isınma
MERKEZİ SİSTEM
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
Ulaşım
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Belen-İskenderun istikametinde Müftüler yoluna dönülüp yol güzergahı üstündedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz İlçe Merkezine uzaklığı 6.3 km, İl merkezine uzaklığı 55 km dir.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda Kız Voleybol ,Futbol (Küçükler-Yıldızlar),Mendil Kapmaca, Yakan top takımları oluşturulmuştur. Voleybol Belen 4.´sü , Mendil kapmacada Belen 1.´si olmuştur.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır